Nieuws

3 september 2013

Op Expeditie voor Geluk

Op Expeditie voor Geluk
13 september aanstaande gaat Expeditie Geluk van start: een loodzware tocht om iedereen op te roepen zich in te zetten voor het Geluk van alle kinderen in Nederland. Dit is nodig omdat er in ons land bijna 400.000 kinderen zijn die te maken krijgen met armoede en ernstige problemen. Voor hen is geluk niet vanzelfsprekend.

Het expeditieteam trekt twee maanden lang met twee zwaarbeladen “sledes” langs de grenzen van Nederland, met als start- en eindpunt Den Haag. Op de route vinden de meest uiteenlopende geluksevenementen plaats.

Expeditie Geluk is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Gelukskoffer, Stichting Duurzame PABO en de Baak.

62 etappes, 1600 kilometer

Op vrijdag 13 september – niet gehinderd door bijgeloof – begint een team van Nederlandse expeditie-atleten onder leiding van Philip de Roo en Marianne van der Steen aan een tocht langs de grenzen van ons land. De Expeditie start vanuit Madurodam, in bijzijn van burgemeester van Aartsen en kinderburgemeester Alexa Kielstra.

Elke atleet trekt een slede beladen met expeditie-materialen en gelukstenen. In totaal zullen zij te voet meer dan 1600 km afleggen. Op 13 november eindigt de expeditie op het Binnenhof. De exacte route die in twee maanden wordt afgelegd, is te bekijken op de routekaart.

Basisscholen in actie

Expeditie Geluk wil mensen inspireren én motiveren om zelf ook in actie te komen voor geluk. Zo zullen onder andere vele basisschoolleerlingen hun talenten gaan inzetten voor hun eigen geluk en dat van hun leeftijdsgenoten die het minder getroffen hebben. Het geld dat zij binnenhalen gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp besteedt de helft aan ondersteuning van kinderen voor wie armoede en ernstige problemen thuis het geluk in de weg staan. De andere helft wordt besteed aan Lessen in Geluk op onder andere de deelnemende basisscholen. Zo kunnen alle kinderen leren gelukkig te zijn én te blijven en zo het verschil maken in onze maatschappij.

Loop ook mee voor geluk!

Niet alleen basisscholen worden opgeroepen om mee te doen. Onder de noemer Loop mee voor Geluk, wordt iedereen gestimuleerd om deel te nemen. Serviceclubs, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen op de website acties.expeditiegeluk.nl hun eigen actie aanmelden. Want Geluk voor ieder kind ligt in onze handen en binnen handbereik. Dus doet de Expeditie Geluk de oproep aan iedereen: Volg je hart, volg ons…

Reageer op dit bericht

Je naam *
Je reactie *
Captchavraag: Welke kleur heeft het woord geel?
* Verplicht veld


« Nieuwsoverzicht